kjøkken vipp

Drømmekjøkken med enkle grep

Kjøkkenet er et rom vi oppholder oss i store deler av dagen. Det er her man lager mat, og i de fleste tilfeller har måltider med familie eller venner. Et kjøkken fortjener kjærlighet, men det er ikke alle som ønsker, eller har mulighet, til å pusse opp. Med små enkle grep kan kjøkkenet likevel få fornyet liv og fremstå som nytt.

Alt ligger i detaljene

 

Det er de små tingene som teller når man skal gå fra kjøkken til drømmekjøkken. Dette er også tilfeldigvis den rimeligste og enkleste måten å få en oppgradering på.

 

Sett opp en vegghylle utover det vanlige, kjøp inn en stilig skjærefjøl som kan stå fremme på benken, eller gå til anskaffelse av en stor vase eller bolle som du kan fylle med alt mulig spennende, ikke bare frukt og blomster. Pynt kan være så mangt, og her er det kun fantasien som setter grenser. Selv en tørr kvist kan være dekorativ i den riktige settingen.

 

Pynt kan være så mangt, og her er det kun fantasien som setter grenser.

 

La ting stå fremme

 

Det er mange som tenker at jo mer du kan stue bort til sine faste plasser, jo mer orden og finere kjøkken vil man få. Det med orden er kanskje sant, men ikke gjem bort favorittene i mørke skap. Å ha kjøkkenutstyr på utstilling trenger ikke gå på bekostning av orden i kjøkkensakene. Kanskje har du en samling glass du er spesielt stolt av? Eller kule serveringsfat som kan brukes som et dekorativt element i rommet? Her slår du to fluer i en smekk. Ikke bare gir du kjøkkenet ekstra personlighet, men det blir også mer tilgjengelig når maten skal tilberedes.

 

Les også: Kjøkkentilbehøret du ikke visste du trengte

 

Frisk opp med planteliv

 

Dette er kanskje åpenbart, men litt planteliv gjør en hel del for helhetsinntrykket. Krydderplanter og urter gjør seg godt på kjøkkenbenken eller i vinduskarmen, og da har du det lille ekstra til matlagingen også.

 

Dersom du skal ha planter på kjøkkenet kan det være en god idé å velge robuste arter som ikke krever så mye kjærlighet. En yuccapalme er et godt eksempel, og ikke minst meget trendy.

 

Dersom du skal ha planter på kjøkkenet kan det være en god idé å velge robuste arter som ikke krever så mye kjærlighet.

 

Hvis du ikke ønsker å bruk tid på planter, eller mangler grønne fingre, kan falske blomster være en god løsning. Det er selvfølgelig vakkert med nyskårne snittblomster på bordet til enhver tid, men dette er kostbart og du blir gående å plukke blader titt og ofte.

 

Med mindre de står midt på et lite kjøkkenbord er det få som vil se forskjellen – og du vil kunne ha vakre blomster hver eneste dag.

 

Tenk vintage!

 

Innslag av vintage møbler eller dekor er sjeldent feil. Dette gir rommet litt ekstra personlighet og særpreg. Gå på skattejakt på lokale bruktbutikker og loppemarked. Kombinasjonen av gammelt og nytt er ikke bare stilig, du sparer også penger på å kjøpe secondhand.

 

Miks og match

 

Apropos loppemarked – hvem har sagt at alle koppene i skapet skal være like, eller at stolene skal høre sammen? Kjøkkenet vil få et særegent preg hvis du tør å leke deg med former, fasonger og gjøre noe som ikke alle andre gjør. Ikke vær redd for å prøve deg frem!