entré skagerak

Rot i gangen? 5 tips for en mer praktisk entré

Er du lei av å snuble over sko og annet rot hver gang du kommer inn døren? Gangen utgjør førsteinntrykket til hjemmet ditt, men likevel er dette et rom som nedprioriteres av mange. Det trenger ikke koste betydelig verken med penger eller tid å få orden på entréen.

Utnytt veggplassen i gangen

Kroker og hyller bidrar til god utnyttelse av plassen, dersom du har mulighet til det. Dersom det er høyt under taket du oppbevaring det du ikke bruker hver dag, men som samtidig er lurt å ha tilgjengelig, i høyden. Slik sparer du plass i gangen til det som brukes hver dag.

 

Bare fordi du skal ha kroker på veggen betyr ikke det at disse må henge på rekke og rad. Lek deg med høydeforskjeller, finn noen unike kroker og tilpass disse til medlemmene i familien. Et flott tilskudd til interiøret!

 

Bare fordi du skal ha kroker på veggen betyr ikke det at disse må henge på rekke og rad.

 

Et generelt tips er å unngå store speil, med mindre du har planer om å alltid holde gangen plettfri. Speil kan gjøre at gangen ser større ut, men det vil også doble rotet ditt.

 

Les mer: Hva er nordisk stil? 

 

Lek deg med oppbevaringsløsninger

Oppbevaring trenger ikke være synonymt med lukket garderobeskap. Selv om dette selvfølgelig er praktisk, kan det gjerne kombineres eller erstattes med åpne løsninger.

 

Vis frem favorittskoene i en åpen hylleløsing eller en praktisk skohylle i din gang. Finn frem stumtjeneren eller et klesstativ og ha noen utvalgte jakker godt synlig. Resten kan gå i skuffer og skap!

 

En annen kul detalj er bruk av kurver eller dekorative bøtter som står på gulvet. Dette gir øyeblikkelig følelsen av hjemmekos, og er en praktisk oppbevaringsplass til det du bruker mest.

Rydd bort det du ikke trenger

Vinterjakker, støvletter, votter og skjerf trenger ikke oppbevares i gangen når fellesferien setter inn. Prøv å gjøre det til en vane å pakke bort det som ikke hører til sesongen fire ganger i året.

 

Les mer: Unngå disse vasketabbene! 

 

Gjør det litt ekstra koselig

Hvis du gjør gangen til mer enn en oppbevaringsplass vil du ha større grunn til å holde det ryddig og ordentlig. Hva med en stilig krakk å sitte på når skoene skal av og på, noen robuste planter og kanskje noen duftpinner? Vis gjestene hvor hjemmekoselig ditt hjem er det sekundet de kommer inn i gangen!

 

Vis gjestene hvor hjemmekoselig ditt hjem er det sekundet de kommer inn i gangen!

Gangen – en naturlig plass til nøkkelknippet

En praktisk plass til å henge nøkler kan komme i mange farger og fasonger. Noen velger å ha en bolle til å legge nøkler i. Dette er både praktisk og flott, men det kan fort ende opp med at alt av krimskrams havner i samme bollen.

 

Et tips er å skru opp praktiske kroker som nøklene henger på like ved utgangsdøren. Disse kan stå til resten av krokene eller hyllene du har fra før, så det blir en del av pynten.

 

Nøkkelskap er et annet alternativ dersom det er plass til det. Her kan du oppbevare alt fra hus- og bilnøkler, bodnøkler du ikke bruker hver dag, og for eksempel nøklene til naboen hvis du hjelper med å vanne plantene.

 

 

Foto: Skagerak.dk