Hardvoksolje – det beste fra både lakk og olje

Jan 19, 2018 10:59:06 AM

Hardvoksolje er en overflatebehandling som sikrer en slitesterk overflate og kombinerer de beste egenskapene fra både lakk og olje. Den er derfor en ideell grunnbehandling for dine gulv. Her kan du lese mer om hvorfor.

 

Oljen er perfekt både for ubehandlede og nyslipte gulv. Den er også en sikker vinner som toppstrøk på fabrikkoljede tregulv.

 

Vedlikehold

 

Ved riktig bruk av hardvoksolje vil oljen gi en overflate som minner om lakk. Dermed er gulvet motstandsdyktig mot søl, slitasje, vann og smuss.

 

Som ved annen overflatebehandling krever også gulv med hardvoksolje vedlikehold. Hvor god beskyttelse du får avhenger av hvor flink du er på vedlikeholdet. Dersom du for eksempel benytter deg av en tilpasset natursåpe ved rengjøring vil dette bidra til ekstra beskyttelse ved hver eneste vask.

 

Når hardvoksolje skal legges er dette en smal sak for den med middels stø hånd. Avhengig av forbehandling, legges hardvoksen med ett eller to strøk, og deretter er det bare å la det trekke inn og herde.

 

Hvor god beskyttelse du får avhenger av hvor flink du er på vedlikeholdet.

 

Les også: Overflatebehandling for tregulv

 

Reparasjon

 

Med andre ord er dette en overflatebehandling som er enkel å vedlikeholde – men hva med reparasjon?

 

Selv om dette er en behandling som beskytter godt kan du alltid få riper. Du kan reparere lokalt, noe som ofte blir trukket frem som en av de store fordelene med denne overflatehandlingen.

 

Det er likevel verdt å merke seg at dette kan føre til skjolder. For å unngå dette må hele gulvet behandles samtidig.