Smarte råd for skinnende rene speil uten skiller

Jan 15, 2018 11:38:55 AM

Speil. Det er ikke alltid like lett å få de pene. De fleste som har ansvar for speilvasken kan kjenne seg igjen i følelsen av irritasjon over stygge skjolder og striper i den blanke overflaten. Bruker man feil metode vil man ende opp med dette resultatet – uansett hvor nøye man er.

Det finnes en rekke kjerringråd der ute for skinnende rene speil. Det er som kjent mange veier til Rom, så vi har samlet noen av metodene vi mener er best for et blankt og flott resultat.

 

Først og fremst

 

Uansett hvilke redskap og midler du bruker for å vaske speil bør teknikken være på plass før du setter i gang. Et godt tips er å vaske hurtig – på den måten vil ikke middelet tørke på overflaten. Det vil for mange være dette som skaper stripene i overflaten. Se også til at du beveger deg i rette linjer når du pusser speilet.

 

#1 Sitronsaft

 

Ikke bare lukter og smaker det godt, dette er en miljøvennlig og rimelig måte å vaske på. Det er som regel noe man har liggende i huset uansett. Gni det inn med papir, og avslutt med å polere speilet med avispapir.

 

#2 Kaffefilter

 

Det er et kjent triks å bruke avispapir for å polere vinduer og speil. Kaffefilter er også et utsøkt alternativ til nalen.

 

#3 Eddik

 

Eddik er noe man finner i de aller fleste kjøkkenskap. Det blandes enkelt og greit med vann i en sprutflaske, og vasken går som en lek. Dette er også et miljøvennlig alternativ til kommersielle vaskemidler.

 

#4 Speil- og vindusvask

 

Denne burde kanskje ikke være med på en liste over kjerringråd, men det er ikke til å putte under en stol at dette er den metoden de fleste sverger til. Så hvorfor ikke prøve å teste dette med en av de andre rådene på listen? Avslutt med avispapir eller kaffefilter, og du har en praktisk og enkel metode kan kjøpes på enhver matbutikk.

 

#5 Våtservietter beregnet for bil

 

Vindusrengjøringskluter laget for kjøretøyet kan også brukes inne i huset. Blank overflate er blank overflate!

 

#6 Klorin

Klorin har mange bruksområder på badet, og speilet er ikke et unntak. Bland det med vann og puss med papir eller en tørr microfiberklut.

 

#7 Zalo

 

Håndoppvaskmiddel er noe de fleste har i huset uansett – hvorfor ikke prøve å bruke det på speilene? Bland med vann, og poler med avispapir.

 

#8 Vann

 

Det enkle er som regel det beste. Mange sverger til rent, kaldt vann og en tørr microfiberklut etter vasken er ferdig.

 

Vi ønsker lykke til med rengjøringen!

 

Foto: aytm.dk