Julestemning på 1-2-3

Dec 15, 2017 10:43:59 AM

Det er jul i luften, og det er på tide å lage ordentlig julestemning i hjemmet. Ikke bare kan det få deg i riktig stemning, men vil kunne smitte over på alle som besøker deg. Og det vil vel ingen klage på? Vi har samlet noen gode tips for å komme i julestemning på 1-2-3!

Finn frem julepynten

 

Det er mange som har tradisjon på å pynte til jul innen 1. desember. Andre venter til julaften nærmer seg. Selv om du ikke ønsker at julen skal komme for fullt før lille julaften skader det ikke å så smått begynne i slutten av november. Det er ikke så mye som skal til nemlig! Om adventsstaken er på plass og døren har fått julekransen på gjør dette mye med helheten.

 

Selv om du ikke ønsker at julen skal komme for fullt før lille julaften skader det ikke å så smått begynne i slutten av november.

 

For deg som liker å dra på litt ekstra, hvorfor ikke dra inn en tør kvist utenifra, sett den i en bolle og pynte den med favorittpynten? Da får du glede av den lenger enn det juletreet er fremme.

 

Les også: 5 smarte knep til dekking av julebordet

 

Ha juleverksted

 

Samle noen venner og ha et godt gammeldags juleverksted. Her kan dere lage julepynt eller gaver – og vil garantert sette dere i julestemning! En såkalt vinn-vinn der altså. Hjemmelaget knekk eller hjemmestrikkede grytekluter er vinnere under juletreet, og julepynten får du jo bruk med det samme. Kanskje det er en julekrans som blir prosjektet dette året?

 

Bak julekaker

 

Duften av pepperkaker vil sette selv den største grinch i julestemning. Hvis ikke juleverksted er helt din greie, kanskje det er dette du skal be vennegjengen på istedenfor? Det vil garantert bli satt pris på av de minste, og dere vil ha deilige julekaker gjennom hele førjulstiden. Hvis dere er en stor gjeng kan dere utfordre dere med å ta på oppgaven med å bake 7 slag.

 

Hvis ikke juleverksted er helt din greie, kanskje det er julebakst du skal be vennegjengen på?

 

Ikke vær redd for å spise for mye kaker og snop i førjulstiden, det kan du tenke på når januar kommer!

 

Les også: Hvordan finne julegaven til den som har alt?

 

Julefilmer og musikk!

 

Musikk og film er perfekt for å vekke følelser hos oss mennesker. En julefilm i tussmørket med stearinlys på bordet er topp for å kjenne at julen nærmer seg. Vi kan nevne i fleng; Hjemme Alene, Die Hard, Love Actually, Hjelp det er Juleferie! Sleng beina på bordet og kjenn nostalgien flomme over deg. PS: 3 Nøtter til Askepott er forbeholdt den store julaften!

 

Hvis du ikke er den største på film, vil du likevel garantert være glad i julemusikk. Selv om vi kanskje har fått nok når julekvelden er kommet, er dette en perfekt måte å starte desember på. Finn frem favorittspillelisten, CD-en eller LP-en – sett den på og nyt!

 

Foto: Rosendahl