Kjøkkentilbehøret du ikke visste du trengte

Jan 24, 2018 8:56:04 AM

Er det et rom man tilbringer mye tid i er det kjøkkenet. Her koker man kaffe, lager alle måltider og samler familien. Etter flere år med kokkelering i ditt eget hjem tenker du kanskje at du har alt du trenger av utstyr, men det mye man kan tilføre oppholdsrommet for å gjøre det hakket mer effektivt.

 

Det er faktisk en del kjøkkentilbehør der ute som man ikke visste man trengte, men som er ganske så praktisk å ha for hånd.

 

Pedalbøtte

Vi har alle en søppelbøtte på kjøkkenet – det hadde vært ganske upraktisk om den befant seg i et annet rom. Noe derimot ikke alle har er en pedalbøtte, altså en søppelbøtte med pedal, slik at man ikke trenger å skitne til verken hender eller lokk med seige fingre.

 

Du kan kanskje kjenne deg igjen i scenarioet; ti ting skal gjøres på en gang, hendene er klissete fra oppkutting av matvarer og emballasje ligger på kjøkkenbenken og tar opp plass. Det er svært upraktisk å måtte vaske hendene før man løfter opp lokket på søppelbøtten. Hvilken kroppsdel er det man da har til disposisjon? Jo, føttene! Da er det bare å tråkke på pedalen, og vipps – lokket åpner seg og du kan kaste unna alt uten ekstra styr.

 

Les også: Enkle grep for å få drømmekjøkkenet

 

Kuvertbrikke

Har du noen gang skåret opp grønnsaker og irritert deg over at skjæreplaten ikke ligger stille, men glir rundt på kjøkkenbenken? Eller kanskje du ønsker at middagstallerkenen skal ligge stille når du skal kose deg med favorittmåltidet? Da vil en kuvertbrikke i myk, perforert silikongummi være et flott tilskudd på ditt kjøkken.

 

Har du noen gang skåret opp grønnsaker og irritert deg over at skjæreplaten ikke ligger stille, men glir rundt på kjøkkenbenken?

 

Gummien myke tekstur gjør at brikken ligger godt på bordet, samtidig som den beskytter bordoverflaten fra å få riper fra middagsserviset. Ikke bare er kuvertbrikken funksjonell, den gir også kjøkkenbordet et estetisk løft med et stilfullt resultat. Den kan til og med vaskes i oppvaskmaskinen. Et uvurderlig kjøkkentilbehør.

 

Foldbar bordskåner

Du har kanskje hørt om gryteunderlag, men har du hørt om foldbar bordskåner? De har så å si samme funksjon, bortsett fra at denne kan gjøres større og mindre etter behov. Har du kanskje en oval ildfast form som skal stå på bordet? Null problem, bare gjør bordskåneren avlang! Hva med en stor kjele mat som skal fø hele familien, eller en liten en som kun er for deg? Selvfølgelig går det også helt fint – bordskåneren kan foldes slik at den passer perfekt for alle mulige former.

 

Bordskåneren kan foldes slik at den passer perfekt for alle mulige former.

 

Minibord

Helgen har endelig ankommet og man ønsker å kose seg litt ekstra. Yndlingsmiddagen godgjør seg i komfyren og favorittfilmen er funnet frem, klar for å bli spilt av. Hva er det som kan gjøre denne situasjonen enda bedre? Jo, et minibord. Vink farvel til kvelder med bøyd rygg over stuebordet for å få i deg middagen uten søl. Med minibord er det bare å lene seg tilbake i sofaen, plassere bordet på fanget og hive innpå!

 

Bordet er av aluminium, rustfritt stål og silikongummi, der sistnevnte holder alt av bestikk, glass og tallerkener på plass uten å gli av. Søler du er det bare å slenge gummimatten i oppvaskmaskinen – kan det bli enklere?

 

Kran med uttrekksdusj

Hva skal dette være godt for da? Jo, uttrekksdusjen gjør det mye eklere å vaske store gjenstander i vasken, fordi du kan dra hele tuten ut og svinge den rundt. Da når du frem til alle kriker og kroker uten problem. Den er også ideell når du skal fylle store kjeler eller kar med vann, som ikke får plass i vasken.

 

En kran med uttrekksdusj er i tillegg veldig praktisk når du skal vaske selve vasken – bare vri den rundt og spyl alle veggene, så blir det rent og pent på null komma niks.

 

Da når du frem til alle kriker og kroker uten problem!

 

Sugekopp

Er dette så viktig å ha på kjøkkenet da, tenker du kanskje. Det er kanskje ikke så viktig, men veldig praktisk! Har du noen gang irritert deg over oppvaskbørsten som alltid ligger i veien? Eller kanskje den tar opp unødvendig plass med sin egen beholder på kjøkkenbenken? Ja, da er en sugekopp det du trenger. Monter den på veggen over vasken og heng opp oppvaskkosten – her tørker den fortere og er ikke til irritasjon.

 

Det er ikke bare oppvaskbørsten som kan henges opp med sugekopp. Både kjøkkenhåndkle, forkle og annet kjøkkenutstyr som tar plass kan henges hvor du vil med dette som utstyr på kjøkkenet. Da blir de også lettere tilgjengelig – og det er jo ikke å forakte.

 

 

Clip

En clip kan brukes til så mangt, om det er å henge opp en plakat, oppskrift eller en viktig regning man må huske. Kjøkkenet er jo et perfekt sted for å henge opp sistnevnte – her tilbringer man så mye tid at det er umulig å glemme den!

 

Clipen henges opp ved hjelp av en supermagnet eller, for dere som ikke har et kjøleskap med metalloverflate eller ikke har lyst til å henge noe på kjøleskapet i det hele tatt, en veggkrok. Både magneten og kroken kan holde mye vekt, så det er ganske store mengder du skal henge i clipen for at den skal dette ned. Det er ikke alltid så mye som skal til for å gjøre kjøkkenet hakket mer praktisk!

 

Så, da er det bare å se seg rundt hjemme – kanskje det er kjøkkentilbehør du skulle ønske du hadde?