5 grunner til at tregulv aldri går av moten

Jan 30, 2018 10:49:04 AM

Tregulv har alltid vært en del av det norske hjem. Et skikkelig gulv i heltre eller parkett motstår alt av trendskifter og slitasje, og det er jo enda godt, når et slikt gulv kan holde seg fint i over 100 år.

Vi har listet opp fem gode grunner til at vi mener det alltid vil være en realitet.

 

# 1 Jo eldre gulvet er – jo stiligere blir det

 

Når noe blir vakrere jo mer det blir brukt, vet du at det vil vare i evigheter. Dersom du steller pent med treverket er dette et gulv som kan vare livet ut, og ditt liv og sjel vil være å finne igjen i underlaget.

 

#2 Det finnes utallige variasjoner

 

Selv om det finnes i de fleste hjem er hvert eneste tregulv unikt. Det er og blir en klassiker, på bakgrunn av at det finnes så mange variasjoner. På den måten vil man kunne vise frem sin egen personlige stil.

 

Ikke bare finnes det flust av tresorter å velge i, treverket kan også etterbehandles etter smak. Bruk av lakk og olje gir forskjellig resultat, så her er det bare å velge og vrake. Og hvis du sliter med å bestemme deg, kan du til og med velge en lakk som ser ut som olje.

 

Ikke bare finnes det flust av tresorter å velge i, treverket kan også etterbehandles etter smak.

 

Les også: Hardvoksolje, det beste fra lakk og olje!

 

#3 Det er aldri for sent å tenke nytt

 

Du kan alltid ombestemme deg til en viss grad. Gulvet kan pusses ned og etterbehandles slik du selv ønsker, så fremt treverket er av kvalitet. Slik kan du få variasjon uten at du trenger å bytte ut hele tregulvet.

 

#4 Tregulv kan enkelt repareres

 

Dette er gulv av kvalitet, og treverk har vi orden på hvordan skal repareres. Tykkelsen på parkettens øverste lag avgjør hvor ofte gulvet kan slipes, men et lag med voks vil i mange tilfeller være nok for et plettfritt resultat.

 

Les også: Slik får du skinnende rene speil uten riper

 

#5 Det passer til alle – uansett stil

 

Fordi det finnes så mange variasjoner vil det alltid være mulig å finne det gulvet som passer best til den stilen man foretrekker. I tillegg går det til alt av interiør! Vi utfordrer dere til å finne én ting som ikke passer sammen med et flott gulv i tre.

 

Et tregulv er tidløst, og er rett og slett bare vakkert!