Lek deg med mønsterparkett!

Feb 9, 2018 1:07:52 PM

I dagens Norge er det ikke uvanlig å ha lekre tregulv i huset, leiligheten eller på hytta. Dermed kan det være utfordrende å finne på noe nytt, spennende og kreativt som ikke så mange andre har.

Det er kanskje nettopp derfor mønsterparkett for alvor har gjort sitt inntog i norske hjem.

 

 

Stavparketten – kreativitetens beste venn

Ved bruk av stavparkett får du en fleksibilitet og individualitet du kan dra nytte av hvis du ønsker å skille deg ut. Parketten kan selvfølgelig også legges etter den klassiske metoden langstav dersom det er ønskelig.

 

Et mønstergulv kan legges i ett treslag, eller du kan blande ulike treslag og farger for å gi gulvet det lille ekstra.

 

Mønsterparkett er virkelig i vinden, så det er ingen grunn til å ikke henge seg på. Legg stavene én etter én og la kunstverket komme til syne.

 

Les også: De mest populære tresortene til gulv

 

Fiskebeinsparkett

Denne metoden å legge gulv har lange tradisjoner, og er ofte noe du finner i villaer og bygårder. Det betyr ikke dermed at dette ikke er et mønster for alle. Mønsteret kan nemlig gjøres både moderne og klassisk, og har et hav av bruksområder. Rommet vil føles mer åpent og moderne – resultatet er absolutt ikke gammeldags selv om gulvleggingsmetoden har vært i bruk i lange tider.

 

Mønsteret kan nemlig gjøres både moderne og klassisk, og har et hav av bruksområder.

 

En fiskebeinsparkett vil gi et særs eksklusivt og elegant uttrykk. Et virkelig blikkfang i ditt hjem!

 

Les også: Bør du velge heltre eller parkett?

 

Chevronmønster

Chevron er på mange måter en videreutvikling av den gode gamle fiskebeinsparketten, men i en mer fremtredende V-form. Her er hver stav skråskjært, og du kan bruke både brede og smale staver for å oppnå ditt særegne og personlige resultat.

 

Forutsigbarhet er det som i høyest grad skiller chevron fra fiskebeinsmønsteret. Designet passer i de fleste rom, men tar seg kanskje best ut når det er snakk om store og åpne oppholdsrom hvor mønsterparketten virkelig fanger oppmerksomheten.

 

Forutsigbarhet er det som i høyest grad skiller chevron fra fiskebeinsmønsteret.

 

Firkantmønster

Er du en av dem som gjerne vil ha et kreativt gulv, men ønsker at det skal ha en diskret følelse? Da kan en mønsterparkett lagt i firkanter være det du er på leting etter. Dette gir et roligere preg, men vil likevel skape et imponerende resultat.

 

Mønsterparkett – Det er bare fantasien som setter grenser

Det er uendelig mange muligheter for å leke seg med parkett, alt du trenger er å slippe kreativiteten løs. Det er ditt hjem, og det viktigste er at du er fornøyd – med eller uten mønsterparkett.